Σύρος αξιοθέατα, Δημαρχειο Ερμουπολης, Αγιος Νικολας Συρου

Our.Umbraco.Vorto.Models.VortoValue

Αξιοθέατα

Σύρος - Μικρή Βενετία

Our.Umbraco.Vorto.Models.VortoValue

Αξιοθέατα

Πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη

Our.Umbraco.Vorto.Models.VortoValue

Αξιοθέατα

Εκκλησία Αγίου Νικολάου

Αξιοθέατα

Θέατρο Απόλλων

Our.Umbraco.Vorto.Models.VortoValue

Αξιοθέατα

Θέατρο Απόλλων

Αξιοθέατα

Δημαρχείο Ερμούπολης

Αξιοθέατα

Εκκλησία Άγιος Νικόλαος ο «Πλούσιος»

ΚΡΑΤΗΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ερμούπολη – Η πρωτεύουσα

Η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα της Σύρου, είναι περήφανη για το Δημαρχείο του αρχιτέκτονα Ernst Schiller, του κοσμήματος της πόλης, που δεσπόζει επιβλητικά στην πλατεία Μιαούλη, αλλά και γιατί συγκεντρώνει πλήθος υπηρεσιών και επιλογών φαγητού, διασκέδασης που αναζητά ο σύγχρονος κάτοικος και επισκέπτης του νησιού.

Από την είσοδο του λιμανιού η εικόνα ορόσημο της Ερμούπολης αλλά και του νησιού γενικότερα, περιλαμβάνει δύο λόφους. Στον έναν λόφο δεσπόζει η καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ευρύτερα γνωστού από τους ντόπιους ως Σαν Τζώρτζης. Ακριβώς απέναντι στον άλλον λόφο, βρίσκουμε τον Ναό της Αναστάσεως των ορθοδόξων.

Στη Σύρο συναντάμε μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες καθολικών στην Ελλάδα, η οποία συνυπάρχει αρμονικά με την αντίστοιχη των ορθόδοξων, ενώ παράλληλα η Σύρος, αποτελεί κατόπιν ειδικής έγκρισης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το μοναδικό μέρος παγκοσμίως όπου το Πάσχα των καθολικών εορτάζεται την ίδια μέρα με αυτό των ορθοδόξων.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων - Σύρος Ερμούπολη

Το έμβλημα της πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης της Ερμούπολης. Κατασκευάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Chabeau, με πρότυπο την Σκάλα του Μιλάνου και πλούσιες τοιχογραφίες. Αποτέλεσε ορόσημο για την πνευματική ζωή της Ερμούπολης και φιλοξενεί τακτικά πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Σύρος Ερμούπολη

Βρίσκεται στην Ερμούπολη πάνω από το λιμάνι και είναι επίσης γνωστός ως η εκκλησία των Ψαριανών. Πρόκειται για μια τρίκλιτη, βασιλική, χωρίς τρούλο εκκλησία με μπαρόκ στοιχεία στην διακόσμησή της.

Μητροπολιτικός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Σύρος Ερμούπολη

Η αρχαιότερη Ορθόδοξη εκκλησία στην Ερμούπολη η οποία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και σήμερα αποτελεί την έδρα Της Μητρόπολης της Σύρου.

Άγιος Νικόλαος ο «Πλούσιος» - Σύρος Ερμούπολη

Μια από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες ορθόδοξες εκκλησίες όλης της Ελλάδας βρίσκεται στα Βαπόρια (συνοικία που έμεναν κάποτε οι ντόπιοι εφοπλιστές) και η επωνυμία  της ‘Πλούσιος’ οφείλεται στο γεγονός ότι η κατασκευή της χρηματοδοτήθηκε από τους πλούσιους εφοπλιστές της εποχής, το 1984. Διαθέτει υπέροχο γαλάζιο τρούλο,  πανύψηλα μαρμάρινα καμπαναριά, μεγαλοπρεπή είσοδο και λιτό αλλά εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο.

Ο Μητροπολιτικός Ναός ‘Άγιος Γεώργιος’ - Σύρος Ερμούπολη

Βρίσκεται στην κορυφή  του λόφου της μεσαιωνικής πόλης της Άνω Σύρου και αποτελεί τον  Μητροπολιτικό Ναό της καθολικής κοινότητας της Άνω Σύρου. Αρχικά χτίστηκε το 1.200μ.Χ. και ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ανακαινίσεις, κοσμείται από πολλές πολύτιμες εικόνες όπως η ιστορική εικόνα του Αγίου Γεωργίου και η εικόνα της Παναγιάς της Ελπίδας.  Εντυπωσιάζουν το μαρμάρινο δάπεδο, το εκκλησιαστικό όργανο με την ξυλόγλυπτη επένδυση και τα αγάλματα αγίων.

Ιερός Ναός Ανάστασης - Σύρος Ερμούπολη

Βυζαντινού ρυθμού με τρούλο, χτισμένος το 1870 στο υψηλότερο σημείο του λόφου του Βροντάδου. Εκπληκτικός ο εσωτερικός αλλά και εξωτερικός διάκοσμος με ένα προαύλιο χώρο που προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα της Ερμούπολης που βρίσκεται κάτω από τον λόφο, ενώ στο βάθος διακρίνονται η Τήνος και η Μύκονος.

Αρχαιολογικό Μουσείο- Σύρος Ερμούπολη

Αξίζει κανείς να το επισκεφτεί και να ανακαλύψει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Σύρου, καθώς και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων.

Βιομηχανικό Μουσείο – Κέντρο Τεχνικού Πολιτισμού

Φιλοξενεί περισσότερες από 300 συναρμολογημένες και μη μηχανές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα βιομηχανικού εξοπλισμού (κλωστοϋφαντουργίας, ναυπηγικής, ξυλουργικής, μηχανουργίας, υαλουργίας, τυπογραφίας) του 19ου και του 20ου αιώνα.

Πνευματικό κέντρο – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φιλοξενεί πιστά αντίγραφα των αυθεντικών εκθεμάτων του πρωτοκυκλαδίτικου πολιτισμού που φιλοξενούνται στο μουσείο Γουλανδρή.

Δημοτική Βιβλιοθήκη- Σύρος Ερμούπολη

Εδώ θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να δείτε τις προτομές πολλών πνευματικών του νησιού όπως του Εμμανουήλ Ροΐδη, του Γεώργιου Σουρή, του Δημήτριου Βικελά, του Τιμολέοντος Αμπέλα και της Ρίτας Μπούμη – Παππά. 

Πινακοθήκη Κυκλάδων

Στεγάζεται στο παλιό Τελωνείο μέσα σε εντυπωσιακού μεγέθους πρώην αποθήκες διαμετακόμισης και φιλοξενεί πολυάριθμες εκθέσεις που αξίζει να επισκεφτείτε.

Άνω Σύρος & Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη

Στον πιο ψηλό λόφο πάνω από το λιμάνι δεσπόζει η Άνω Σύρος, ένας οικισμός που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Χτισμένη από Ενετούς τον 8ο αιώνα είναι ένας προορισμός που σε προσκαλεί να περπατήσεις τα πολυάριθμα σοκάκια της, να γευτείς παραδοσιακές γεύσεις στις ταβέρνες με την φανταστική θέα, να ακούσεις ρεμπέτικη μουσική, ο ήχος της οποίας ξεπροβάλλει από παντού και να απολαύσεις τον καφέ ή το κοκτέιλ σου σε ένα από τα όμορφα μπαράκια της.

Σε μια αναπαλαιωμένη κατοικία στην Πιάτσα της Άνω Σύρου στεγάζεται το Μουσείο που αποδίδει τιμή στον σπουδαίο συνθέτη και τραγουδιστή Μάρκο Βαμβακάρη, ο οποίος γεννήθηκε στην Άνω Σύρο και ύμνησε με τα τραγούδια του τους καημούς, την φτώχεια, τη γυναίκα, τον πόνο και την ελευθερία μέσα από τους ήχους της ρεμπέτικης μουσικής.  Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου και υπό τους ήχους της Φραγκοσυριανής θα ‘ταξιδέψετε’ στο παρελθόν σιγοτραγουδώντας και εσείς τις διαχρονικές επιτυχίες του μεγάλου συνθέτη.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ


ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

Το Syra Bay χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.